Ανακυκλώνουμε | Στηρίζουμε
Προστατεύουμε

Visit us at

konstantinou karamanli 35, Florina
53100
Sklithro 9, 53075, Greece

Message us

info@greensoap.gr (+30) 23850 23377

Συνδεθείτε μαζί μας

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Μήνυμα

Video

Το φρούτο που ρίχνει την πίεση και συμβάλλει στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού


Τα πορτοκάλια από τα παιδικά μας χρόνια είναι το φρούτο που μας έδιναν οι γονείς μας, κυρίως στη μορφή χυμού επειδή ήξεραν ότι συμβάλλει σε ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα, δηλαδή προστατεύοντας τον οργανισμό από μικρόβια και ιώσεις και κάνοντάς τον έτσι δυνατό. Εδώ εξηγείται ότι εκτός από αυτη τη συμβολή, το πορτοκάλι λειτουργεί ακόμα και ως προστάτης του δέρματος. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι μας προσφέρει το αγαπημένο αυτό φρούτο, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι έχει και ελάχιστες θερμίδες.

1.Αρτηριακή πίεση
Τα πορτοκάλια δεν περιέχουν νάτριο, πράγμα που βοηθά στη διατήρηση του ημερήσιου ορίου της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, μια κούπα χυμού πορτοκαλιού μπορεί να ενισχύει την ημερήσια πρόσληψη καλίου κατά 14%.

Καρδιακή υγεία
Τα πορτοκάλια αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών και καλίου, τα οποία υποστηρίζουν την καρδιακή υγεία.

Σύμφωνα με επανεξέταση προηγούμενης μετα-ανάλυσης το 2017, η κατανάλωση επαρκών φυτικών ινών μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, τόσο όσον αφορά στην ανάπτυξή τους όσο και στην εξέλιξή τους σε θανατηφόρες. Η επανεξέταση συνδέει την επίδραση αυτή με την ικανότητα των πορτοκαλιών να μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

Το ODS βρήκε ότι οι άνθρωποι με υψηλότερη πρόσληψη καλίου μπορεί να έχουν χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και άλλων καρδιαγγειακών παθήσεων, φαινόμενο που αποδίδουν κατά κύριο λόγο στις επιδράσεις του καλίου στην αρτηριακή πίεση.

Απαραίτητο για τη ρύθμιση του σακχάρου
Ένα μέτριο πορτοκάλι 131 γρ. παρέχει 3,14 γραμμάρια φυτικών ινών, που αναλογούν σχεδόν στο 10% των ημερήσιων αναγκών ενός ενηλίκου σε φυτικές ίνες. Διάφορες μελέτες έχουν βρει ότι οι φυτικές ίνες μπορούν να βελτιώσουν ορισμένους παράγοντες πρόκλησης σακχαρώδους διαβήτη.

Για παράδειγμα, μελέτη του 2019 βρήκε ότι η κατανάλωση 4 γρ. διατροφικών φυτικών ινών ημερησίως δεν μείωσε τη γλυκόζη του αίματος αλλά βελτίωσε την απόκριση του σώματος στην ινσουλίνη. Η χαμηλή ευαισθησία στην ινσουλίνη μπορεί να συμβάλει στον διαβήτη τύπου 2.

Ο έλεγχος του βάρους είναι εξίσου σημαντικός για τη μείωση του κινδύνου διαβήτη τύπου 2, καθώς το πλεονάζον βάρος και η παχυσαρκία μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξή του. Το σώμα επεξεργάζεται τις φυτικές ίνες πιο αργά από άλλα θρεπτικά συστατικά, επομένως δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μειώνουν την ανάγκη κατανάλωσης σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Προστάτης του δέρματος
Η πρόσληψη επαρκούς βιταμίνης C μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της υγείας και της εμφάνισης του δέρματος.

Η βιταμίνη C συνεισφέρει στην παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο υποστηρίζει το δέρμα, ενισχύει την επούλωση των πληγών και βελτιώνει την ανθεκτικότητά του.

Το αποτέλεσμα μιας επανεξέτασης του 2015 υποδεικνύει ότι η πρόσληψη βιταμίνη C μέσω της διατροφής βελτίωσε την εμφάνιση, τις ρυτίδες, την ελαστικότητα και την τραχύτητα του δέρματος των συμμετεχόντων.

Ενίσχυση της άμυνας

Με ένα πορτοκάλι ή άλλο φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C όπως το ακτινίδιο ή μια πιπεριά την ημέρα μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνη C η οποία θεωρείται φρουρός του οργανισμού μας από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Από το Blogger.