Ανακυκλώνουμε | Στηρίζουμε
Προστατεύουμε

Visit us at

konstantinou karamanli 35, Florina
53100, Greece

Message us

info@greensoap.gr (+30) 23850 23377

Συνδεθείτε μαζί μας

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Μήνυμα

Video

Το πρόγραμμα της Σχολικής ενημέρωσης: Καθαρά Χέρια στο σχολείο!
Το πρόγραμμα «Καθαρά Χέρια στο σχολείο» προάγει την καλύτερη υγεία ολόκληρης της οικογένειας και έχει ως βασικό σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για το θέμα της υγιεινής των χεριών ενώ μέσα από τις δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί, τα παιδιά ανακαλύπτουν συγχρόνως έννοιες όπως ο εθελοντισμός και η υγεία. Το σχολείο μπορεί να είναι ένα μέρος όπου τα μικρόβια μεταδίδονται εύκολα, καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά που έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. 

Αρκεί μόνο ένα παιδί που δεν τηρεί αυτές τις καλές συνήθειες για μία πιθανή εξάπλωση της μόλυνσης σε πολλά παιδιά. Για την υλοποίηση του προγράμματος έχει δημιουργηθεί πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό με χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα του πλυσίματος των χεριών και ποικίλες δραστηριότητες (πρακτική του σωστού πλυσίματος των χεριών με ανακυκλωμένο σαπούνι, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, κλπ.), πάνω στις σχετικές θεματικές ενότητες. 

Τα παιδιά μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ότι, το πλύσιμο των χεριών είναι το πιο απλό αλλά και το σημαντικότερο βήμα υγιεινής για την καταπολέμηση της εξάπλωσης των βακτηριδίων και άλλων μικροβίων – αυτού του είδους που μπορούν να οδηγήσουν σε στομαχικές διαταραχές, κρυολόγημα γρίπη και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, να διερευνήσουν και να γνωρίσουν τα αίτια του αλλά και να μάθουν ποιες είναι οι πιθανές λύσεις και οι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος. 
 
Οργανώνουμε, σε συνεννόηση με τον εκάστοτε εκπαιδευτικό που ενδιαφέρεται να υλοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές της τάξης ή του σχολείου του για το πρόβλημα της μετάδοσης των ασθενειών απο την μη τήρηση των κανόνων υγιεινής. Ζούμε στην εποχή που τα καθαρά χέρια – χάρη στο πλύσιμο με σαπούνι και νερό ή με ήπιο αντισηπτικό χεριών – αποτελούν τη Νο.1 κίνηση για τη θωράκιση της υγείας και την αποφυγή μετάδοσης των λοιμώξεων. Το πρόγραμμα, διάρκειας 4 ή 8 εκπαιδευτικών ωρών, υλοποιείται από τον εκπαιδευτικό και κατά την διάρκεια του πραγματοποιείται συμπληρωματικά μια επίσκεψη από μέλος της ομάδας της ΑΜΚΕ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ.
 
Εάν ενδιαφέρεστε να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Καθαρά Χέρια στο σχολείο» και στο δικό σας σχολείο μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email: info@cleanhands.gr


Από το Blogger.