Ανακυκλώνουμε | Στηρίζουμε
Προστατεύουμε

Visit us at

konstantinou karamanli 35, Florina
53100
Sklithro 9, 53075, Greece.

Message us

info@greensoap.gr (+30) 23850 23377 Δευτέρα – Παρασκευή 08.00 – 17.00

Συνδεθείτε μαζί μας

Page

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Μήνυμα

Video

Το πρόγραμμα της Σχολικής ενημέρωσης: Καθαρά Χέρια στο σχολείο!
Το πρόγραμμα «Καθαρά Χέρια στο σχολείο»: Προστατέψτε την υγεία σας και των αγαπημένων σας!  Το πλύσιμο των χεριών είναι η πιο απλή και αποτελεσματική πράξη για να αποφύγουμε τη μετάδοση μικροβίων που προκαλούν ασθένειες όπως στομαχικές διαταραχές, κρυολόγημα, γρίπη και άλλες λοιμώξεις. 
 
Το πρόγραμμα «Καθαρά Χέρια στο σχολείο» στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές για τη σημασία της υγιεινής των χεριών και να τους δώσει τη γνώση και τις δεξιότητες για να την εφαρμόζουν σωστά.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό με πληροφορίες και δραστηριότητες (π.χ. πώς να φτιάξουμε ανακυκλωμένο σαπούνι, πώς να δημιουργήσουμε καλλιτεχνήματα με τη βοήθεια των χεριών μας, κ.ά.) γύρω από τέσσερις θεματικές ενότητες:  
*Τί είναι τα μικρόβια και πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε; 
*Πότε και πώς πλένουμε τα χέρια μας; 
*Γιατί είναι σημαντικό να μάθουμε ν’ αγγίζουμε λιγότερο το πρόσωπό μας; 
*Πώς μπορούμε ν’ αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας και ν’ αφήσουμε θετικό αποτύπωμα στους άλλους;
 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου και υλοποιείται από τον εκπαιδευτικό σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ. Η διάρκειά του είναι 2 ή 4 ώρες, ανάλογα με την επιλογή του εκπαιδευτικού και τη διαθεσιμότητα των μαθητών. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ένα μέλος της ομάδας της ΑΜΚΕ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ επισκέπτεται το σχολείο για να προσφέρει υποστήριξη και να απαντήσει σε ερωτήσεις.
 
Εάν θέλετε να φέρετε το πρόγραμμα «Καθαρά Χέρια» στο σχολείο ή στην τάξη σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: info@cleanhands.gr
 


 

Από το Blogger.