Ανακυκλώνουμε | Στηρίζουμε
Προστατεύουμε

Visit us at

konstantinou karamanli 35, Florina
53100, Greece

Message us

info@greensoap.gr (+30) 23850 23377

Συνδεθείτε μαζί μας

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Μήνυμα

Video

Διάλεξε χάρτινες συσκευασίες που ανακυκλώνονταιΗ Tetra Pak, κορυφαία εταιρεία λύσεων επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων στον κόσμο, με όραμα τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, δημιουργεί χάρτινες συσκευασίες ροφημάτων από ανακυκλώσιμα υλικά, και μας καλεί να γίνουμε πρωταθλητές στην ανακύκλωση και να κάνουμε μια σωστή και βιώσιμη επιλογή για το περιβάλλον. 

 Οι χάρτινες συσκευασίες της Tetra Pak είναι ανακυκλώσιμες, καθώς αποτελούνται κυρίως από υψηλής ποιότητας χαρτί, πάνω από 70%, το οποίο προέρχεται από δάση, με την πιστοποίηση αειφόρου ανάπτυξης Forest Stewardship Council®, και από άλλες ελεγχόμενες πηγές, καθώς και από πολυμερή (κυρίως πολυαιθυλένιο) και αλουμίνιο. Ανακυκλώνοντας μια χάρτινη συσκευασία Tetra Pak της δίνουμε μια νέα ζωή και τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί για κάτι καινούργιο. Τα βήματα είναι απλά: Διαχωρίζουμε καθημερινά τις χάρτινες συσκευασίες από τα υπόλοιπα απορρίμματα στο νοικοκυριό Αδειάζουμε εντελώς τις συσκευασίες μας από τα υπολείμματα Διπλώνουμε τις χάρτινες συσκευασίες 

Απορρίπτουμε τις χάρτινες συσκευασίες στον μπλε κάδο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) της γειτονιάς μας Δεν πετάμε στον μπλε κάδο τις χάρτινες συσκευασίες μέσα σε δεμένες σακούλες, αλλά τις ρίχνουμε χωριστά Μετά τη διαλογή, η επεξεργασία των χάρτινων συσκευασιών γίνεται στο εξειδικευμένο εργοστάσιο της LM Eco στην Καρδίτσα, το οποίο διαθέτει κατάλληλη γραμμή παραγωγής που μετατρέπει τα ανακυκλώσιμα υλικά σε νέα και χρήσιμα προϊόντα. Το χαρτί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή νέων προϊόντων χαρτιού όπως χαρτοσακούλες, θήκες αυγών, είδη γραφικής ύλης, χαρτοκιβώτια. 

Τα πολυμερή και το αλουμίνιο αξιοποιούνται στην παραγωγή μονωτικών υλικών, με πολλές εφαρμογές στην κατασκευαστική βιομηχανία και τα έπιπλα. 

 Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε: www.tetrapak.com
Από το Blogger.