Ανακυκλώνουμε | Στηρίζουμε
Προστατεύουμε

Visit us at

konstantinou karamanli 35, Florina
53100, Greece

Message us

info@greensoap.gr (+30) 23850 23377

Συνδεθείτε μαζί μας

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Μήνυμα

Video

Μεγάλη επιτυχία σημειώνουν οι κάδοι ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών σε σχήμα καρδιάς

Με μεγάλο ζήλο έχει αγκαλιάσει την πρόσφατη δράση ανακύκλωσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης ο πληθυσμός της πόλης, δράση η οποία δεν είναι άλλη από την τοποθέτηση τριών κάδων ανακύκλωσης σε σχήμα καρδιάς για τη συλλογή πλαστικών καπακιών. 

Η τοποθέτηση των κάδων έγινε μόλις πριν από κάποιες ημέρες αλλά η ανταπόκριση των πολιτών ήταν μεγάλη, καθώς σχεδόν κάθε μέρα γεμίζουν μέχρι πάνω με καπάκια που θα ανακυκλωθούν. Μάλιστα, με τη δράση αυτή, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα λαμβάνει ανταποδοτικά οφέλη όπως αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία θα δίνονται στους δημότες, ή απινιδωτές ή ακόμη και είδη σχολικού εξοπλισμού.


Πρόκειται για μία κίνηση που εντάσσεται στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της ανακύκλωσης αλλά και μια κίνηση προσφοράς σε πολίτες που έχουν ανάγκη.
Η Αλεξανδρούπολη φαίνεται ότι σταδιακά θέτει κάποια θεμέλια προς έναν περισσότερο «πράσινο Δήμο», κάτι που διαφαίνεται και από την πρόσφατη πλατφόρμα Followgreen. Ειδικότερα, το Followgreen είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.), που ενώνει πολίτες, σχολεία και τοπικές επιχειρήσεις.

Από το Blogger.