Ανακυκλώνουμε | Στηρίζουμε
Προστατεύουμε

Visit us at

konstantinou karamanli 35, Florina
53100
Sklithro 9, 53075, Greece

Message us

info@greensoap.gr (+30) 23850 23377

Συνδεθείτε μαζί μας

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Μήνυμα

Video

Το πρώτο ανακυκλώψαρο της Ελλάδας βρίσκεται στον Άλιμο

 


Στην παραλία Αλίμου γνωρίσαμε τον Σάββα. Ο Σάββας είναι το ανακυκλώψαρο και «έρχεται» για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Η εταιρεία Medochemie σε συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση All for Blue και τον Δήμο Αλίμου, παρουσίασαν σήμερα την εγκατάσταση που στήθηκε στον πεζόδρομο της παραλίας μας.

Δύτες της All for Blue πραγματοποιήσαν υποβρύχιο καθαρισμό στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Cine Άλιμος και στη συνέχεια τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα τα έβαζαν στο ανακυκλώψαρο.

Δεκάδες γόπες, σίδερα, πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια μαζεύτηκαν, με τα απορρίμματα να φτάνουν το συνολικό βάρος των σχεδόν 52 κιλών.

Τη δράση συντόνισε ο Στέλιος Κρητικός, ενώ λίγο μετά τις 12:00 η δράση ολοκληρώθηκε. Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, δήλωσε πως πρόκειται για μία εγκατάσταση που στόχο έχει να μάθει στα παιδιά την έννοια της ανακύκλωσης αλλά και να μην πετούν τα σκουπίδια στην παραλία και τη θάλασσα. Τόνισε πως ο Σάββας θα μείνει στην παραλία και ευχαρίστησε τους δύτες της All for Blue για τη συνεργασία τους.

Η ιδρύτρια της All for Blue, Κατερίνα Τοπούζογλου, δήλωσε πως περίμεναν πως τα απορρίμματα θα ήταν πολύ περισσότερα, καθώς όλα τα χρόνια που πραγματοποιεί υποβρύχιους καθαρισμούς έχει βγάλει πολλά και απίστευτα από τη θάλασσα. «Περιμέναμε πολλά περισσότερα. Όμως, οι υπάλληλοι του Δήμου πραγματοποιούν τακτικά καθαρισμούς της παραλίας και έτσι, τα σκουπίδια δεν προλαβαίνουν να πάνε στη θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά.


Από το Blogger.