Ανακυκλώνουμε | Στηρίζουμε
Προστατεύουμε

Visit us at

konstantinou karamanli 35, Florina
53100
Sklithro 9, 53075, Greece

Message us

info@greensoap.gr (+30) 23850 23377

Συνδεθείτε μαζί μας

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Μήνυμα

Video

Ελλάδα: Πότε και πώς θα ανοίξει ο τουρισμόςΗ Ελλάδα ξεκαθαρίζει ότι θα ανοίξει τον τουρισμό την άνοιξη, επιτρέποντας σε όσους έχουν ένα «πράσινο πάσο» να έρχονται ελεύθερα στην χώρα.

Οι πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό, σε μία πιλοτική φάση, αναμένονται τον Απρίλιο, από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες (δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα), το Ισραήλ, με το οποίο η Ελλάδα έχει ήδη συνάψει συμφωνία για «πράσινο διαβατήριο» και ίσως τη Μεγάλη Βρετανία.

«Πράσινο πάσο» θα έχουν όσοι :

  • έχουν εμβολιαστεί
  • διαθέτουν ανοσία λόγω ανάρρωσης
  • έχουν βρεθεί αρνητικοί σε πρόσφατο COVID-19 τεστ.

«Το σχέδιο είναι να επιτρέψουμε να ταξιδέψουν στην Ελλάδα όσοι έχουν κάνει εμβόλιο και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ» σημειώνει στο euronews ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. «Επίσης θα γίνονται τυχαίοι έλεγχοι κατά την άφιξη.Οι κανόνες θα εφαρμόζονται για όλους»

Βήμα πρώτο: Άρση της υποχρεωτικής καραντίνας

Από τα μέσα Μαΐου, θα αρθεί η υποχρέωση για 7ήμερη καραντίνα για όσους έρχονται στην χώρα με «πράσινο πάσο» από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύντομα θα ανακοινωθούν ακόμα 10 χώρες, με τις οποίες το υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις ώστε να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα χωρίς υποχρέωση καραντίνας.

Οι δέκα χώρες με τις οποίες ετοιμάζονται διμερείς συμφωνίες για «πράσινο πάσο» είναι: Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Αυστραλία, Κίνα, Ρωσία, Ουκρανία, Ρωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία.

Βήμα δεύτερο: «Ναι» στα εμβόλια Ρωσίας και Κίνας

Η Ελλάδα επιθυμεί το «πράσινο πάσο» να έχει και τη σφραγίδα των Βρυξελλών.

Ωστόσο η συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζεται γύρω από ζητήματα πιθανών διάκρισεων και παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Παρότι έχει εγκριθεί για ιατρικούς σκοπούς, είναι αμφίβολο αν το «Ψηφιακό Διαβατήριο Εμβολιασμού» θα είναι εγκαίρως έτοιμο για το καλοκαίρι, για να χρησιμοποιηθεί για τον τουρισμό.

Για αυτό, η Ελλάδα ξεκαθαρίζει ότι θα προχωρήσει μόνης της. Μέσα στη λίστα όσων θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν ελεύθερα στην χώρα θα είναι και όσοι έχουν κάνει τα εμβόλια Ρωσίας και Κίνας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η πρότασή μας για τον «πράσινο πάσο» υιοθετήθηκε από την Ε. Επιτροπή. Ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει γρήγορα αυτή η πρωτοβουλία και θα επιταχυνθούν οι νομικές και τεχνικές διαδικασίες για να προλάβουμε να σώσουμε το καλοκαίρι. Διαφορετικά, η Ελλάδα θα υιοθετήσει τους δικούς της κανόνες και θα αναγνωρίζει τα "πιστοποιητικά εμβολιασμού" κάθε ευρωπαϊκής χώρας» ξεκαθαρίζει ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού.

Το ρωσικό εμβόλιο κατά του COVID-19 (Sputnik V) βρίσκεται υπό εξέταση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αλλά δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση. Παρόλα αυτά, το χρησιμοποιούν ήδη και ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Σερβία.

Πηγή: euronews

Από το Blogger.