Εκπαίδευση

Home / Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

18000 €

Campaign Target

1

Donation

Donated6%
16800 € to go

Εκπαίδευση

Το πρόγραμμα «Πλένουμε τα Χέρια Μαζί» προάγει την καλύτερη υγεία ολόκληρης της οικογένειας και έχει ως βασικό σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για το θέμα της υγιεινής των χεριών ενώ μέσα από τις δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί, τα παιδιά ανακαλύπτουν συγχρόνως έννοιες όπως ο εθελοντισμός και η υγεία. Το σχολείο μπορεί να είναι ένα μέρος όπου τα μικρόβια μεταδίδονται εύκολα, καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά που έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.
Αρκεί μόνο ένα παιδί που δεν τηρεί αυτές τις καλές συνήθειες για μία πιθανή εξάπλωση της μόλυνσης σε πολλά παιδιά. Για την υλοποίηση του προγράμματος έχει δημιουργηθεί πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό με χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα του πλυσίματος των χεριών και ποικίλες δραστηριότητες (πρακτική του σωστού πλυσίματος των χεριών με ανακυκλωμένο σαπούνι, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, κλπ.), πάνω στις σχετικές θεματικές ενότητες.
Τα παιδιά μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ότι, το πλύσιμο των χεριών είναι το πιο απλό αλλά και το σημαντικότερο βήμα υγιεινής για την καταπολέμηση της εξάπλωσης των βακτηριδίων και άλλων μικροβίων – αυτού του είδους που μπορούν να οδηγήσουν σε στομαχικές διαταραχές, κρυολόγημα γρίπη και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, να διερευνήσουν και να γνωρίσουν τα αίτια του αλλά και να μάθουν ποιες είναι οι πιθανές λύσεις και οι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος. Εάν ενδιαφέρεστε να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Πλένουμε τα Χέρια Μαζί» και στο δικό σας σχολείο μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email: info@cleanhands.gr
Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνουμε όλοι Μαζί» έχει ως βασικό σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για το θέμα της ανακύκλωσης των χρησιμοποιημένων σαπουνιών ενώ μέσα από τις δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί, τα παιδιά ανακαλύπτουν συγχρόνως έννοιες όπως ο εθελοντισμός και η προσφορά. Για την υλοποίηση του προγράμματος έχει δημιουργηθεί πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό με χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα της ανακύκλωσης των χρησιμοποιημένων σαπουνιών και ποικίλες δραστηριότητες πάνω στις σχετικές θεματικές ενότητες.
Τα παιδιά μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ποιο είναι το πρόβλημα της απόρριψης των σαπουνιών από τα ξενοδοχεία, να διερευνήσουν και να γνωρίσουν τα αίτια του αλλά και να μάθουν ποιες είναι οι πιθανές λύσεις και οι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος.
Οργανώνουμε σε συνεννόηση με τον εκάστοτε εκπαιδευτικό που ενδιαφέρεται να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές του για το πρόβλημα της απόρριψης των χρησιμοποιημένων σαπουνιών, το πρόγραμμα που θα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της τάξης του! Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα, διάρκειας 4 ή 8 εκπαιδευτικών ωρών. Υλοποιείται από τον εκπαιδευτικό και κατά την διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιείται συμπληρωματικά και μια επίσκεψη από μέλος της ομάδας της ΑΜΚΕ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ.
Εάν ενδιαφέρεστε να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Ανακυκλώνουμε όλοι Μαζί» και στο δικό σας σχολείο μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο  email: info@greensoap.gr
Πώς να μας υποστηρίξετε;
α) Είτε κάνοντας μια συμβολική δωρεά!

β) Είτε διαδίδοντας την καμπάνια μας σε όσους περισσότερους μπορείτε!
γ) Και με τους 2 τρόπους!

Σας ευχαριστούμε πολύ!Η ομάδα του οργανισμού ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ